Cel mai cuprinzător studiu realizat vreodată pentru a analiza relația dintre agricultură ???? și mediu ????, a dezvăluit că cel mai mare lucru pe care îl putem face pentru a ajuta la combaterea schimbărilor climatice este să fie vegan ????.
⁣⠀
Studiul a constatat că, fără consumul de carne și lactate, utilizarea terenurilor agricole la nivel mondial ar putea fi redusă cu peste 75% – o suprafață echivalentă cu SUA, China, Uniunea Europeană și Australia combinate – și să alimenteze în continuare lumea.
⁣⠀
De asemenea, a constatat că, deși carnea și produsele lactate furnizează doar 18% din calorii și 37% din proteine, utilizează marea majoritate – 83% – a terenurilor agricole și produce 60% din emisiile de gaze cu efect de seră din agricultură.
⁣⠀
„O dietă vegană este probabil cea mai mare modalitate de a reduce impactul asupra planetei Pământ, nu doar gazele cu efect de seră, ci și acidificarea globală, eutrofizarea, utilizarea terenului și utilizarea apei”, a spus Joseph Poore, de la Universitatea din Oxford, Marea Britanie, care a condus cercetarea. „Este mult mai mare decât reducerea zborurilor sau cumpărarea unei mașini electrice”, a spus el, deoarece acestea reduc doar emisiile de gaze cu efect de seră.

Vitamina B12 in dietele vegane a fost sursa de mituri si controverse. Desi rareori acest lucru se intampla intr-un timp scurt, daca nu consumati B12 in mod constant prin intermediul suplimentelor alimentare sau al produselor fortificate, exista riscul sa dezvoltati probleme de sanatate.