Retete sarate

Ciulama cu textura de mazare

Taiem 2 cepe, 2ardei si le innabusim in putina apa cu ulei, adaugam un praf de boia ardei. Punem peste mazarea texturata inmuiata in prealabil in apa calduta, adaugam 3 plicuri de friptura vegana, mai punem 1 cana de apa, 4-5 catei de usturoi si o lasam la fiert cateva minute.
Se poate servi langa pireuri de cartofi, orez calit, paste fierte sau simplu servite pe paine.

Ciorba de fasole verde cu friptura vegana

Puneti la fiert: fasole verde , ardei rosu taiat, o ceapa, morcovi, telina, patrunjel. Dupa fierbere adaugati suc de rosii, sare . Maruntiti doua pachete de friptura vegana si puneti peste ciorba fierbine. Un deliciu!

Cus cus cu ciuperci

Se fierbe cus cusul in apa cu sare, se strecoara de apa. Separat se hidrateaza ciupercile in apa calduta, se taie in bucati mai mici, se amesteca in pastele fierte. Puteti adauga si o lingura de zacusca. Sarati si condimentati dupa gust.

Drob din textura de mazare

Ingrediente: 80 gr.textura mazare inmuiata , 5 linguri fulgi de ovaz inmuiati, o ceapa taiata marunt, un ardei rosu ras, 2 linguri faina ( la alegere), 5 linguri ulei , dupa gust: sare, turmeric, ienibahar, usturoi pisat. Se amesteca toate , se potriveste textura si se pune intr.o tava de cozonac. Se da la cuptorul incins ( 200grade) timp de o jumatate de ora.

Varza calita cu friptura

Ingrediente: o varza medie razuita, o ceapa mare taiata, doi ardei taiati julien, un morcov razuit, sare, piper, putin ulei , marar verde (optional), toate puse sub aburi intr.o cratita cu putina apa. Intre timp scoatem friptura Vegan Harmony din folii ( o folie contine o portie), o punem putin la fiert cu putina apa. Dupa ce varza e gatita se poate servii alaturi de feliile de friptura.

Friptura vegana in suc propriu

Feliile de friptura se scot din folie in functie de cate portii dorim. O folie contine o portie ( 40 de grame). Se taie in fasii dorite, se pune intr-o tigaie cu apa acoperite, se fierb 2-3 minute pana devin pufosi. Se servesc langa garnitura de cartofi sau alte garnituri.

Felii vegane in sos de rosii

Ingrediente : sos de rosii, ceapa, ardei, morcovi, rosii sau zeama de rosii, busuioc, sare . Toate se fierb impreuna apoi se blendeaza, se adauga ulei la sfarsit.
Feliile de friptura se scot din folie, se taie fasii si se pun in sosul fierbinte. Se serveste langa diferite garnituri.

Retete dulci

Iaurt de fructe

Ingrediente: 5 linguri iaurt instant HAPAX, 150 ml apa temperatura camerei, 2 linguri gem de fructe mai moale, fructe de sezon taiate cubulete. Se prepara iaurtul din compozitia de mai sus, la sfarsit se adauga fructele, se lasa 10 minute sa se inchege bine. Se serveste in boluri.

Budinca de chia cu banane

Ingrediente: 3 linguri lapte praf de soia, 500 ml apa calduta, 3 linuri seminte chia rasnite, 1 lingura miere, 3 banane coapte bine si pisate cu furculita, fructe de sezon.
Se prepara laptele de soia, se amesteca cu semintele apo se mixeaza impreuna si mierea, bananele. Se lasa la repaus o ora. Se portioneaza si se decoreaza cu fructele de sezon,
SFAT UTIL : Intodeauna cand folositi seminte de chia este nevoie sa le rasniti deoarece in acest fel se absoarbe mai usor de catre organism si beneficiile sunt mai mari.