Tacos cu cartof dulce si avocado
Ingrediente
Mod de preparare
-
PASUL 1
Intr-un bol, pune faina de porumb, sare si apa. Amesteca si apoi adauga faina.
Incorporeaza cu mana pana se obtine un aluat. Lasa sa se odihneasca 20-30 de minute.
Dupa cele 20-30 de minute, portioneaza aluatul in 10 parti egale si, din fiecare parte formeaza 10 bile.
Intinde fiecare bila intre 2 folii alimentare, formand astfel tortilla.
Pune o tigaie antiaderenta pe foc, desprinde fiecare foaie de tortilla si coace-o pe ambele parti.
-
PASUL 2
Spala, curata, taie cubulete cartoful dulce si pune-l intr-un bol. Adauga ulei, sare, piper, fulgi de chili, oregano si amesteca.
Pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si adauga cartofii cubulete, condimentati.
Da tava la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180 °C, timp de 25 -30 minute.
-
PASUL 3
Pune o tigaie pe foc, adauga ulei, ceapa rosie si 1 ardei kapia.
Amesteca, asezoneaza cu sare, piper si fulgi de chili.
Adauga morcovul ras si rosiile cherry taiate marunt, amesteca si mai lasa pe foc timp de 2, 3 minute.
-
PASUL 4
Pentru salsa, taie cubulete avocado si pune-l intr-un bol.
Adauga jumatate de ardei kapia taiat cubulete, ceapa rosie taiata marunt, ardeiul verde taiat cubulete, sare, piper, fulgi de chili, zeama de la ½ lamaie si amesteca.
La final se presara o patrunjelul tocat marunt.
-
PASUL 5
Pe tortilla pregatita se adauga cartof dulce copt, 2 lingurite de umplutura de ceapa, ardei, morcov si rosii cherry si 2 lingurite de salsa.
Lasă un comentariu